Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с алфа ромео 156 2.0 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с алфа ромео 156 2.0 ТС

Здравейте,

крайно разочарован съм точно и направих снимки и смятах да се похваля но ми се уби желанието.

Ето и порблема преди 9 месеца закупих колата от гермния но беше с чупен вал. Благодарение на Fiore , на когота искам да изкажа моите благодарности ,се сдобих с друг който е 6+ и така колата беше закарана на майстор и беше сменен вала + всички ролки + ремъци + дисковете на спирачките. Колата е готова от 1 седмица и днес я регистрирах в КАТ. След което отидох да я пробвам на прав път. Направими впечетление че нямаше ускорение като за 155 к.с. двигател. Максималната скорост която вдигнах беше 190 км/ч. Дали указва влияние това че колата е с гуми 215/45/17' или дали е възможно да не са зацепени правилно валовете. Друго когато карах колата с 190 км/ч и като погледнах индикатора за водата беше около 112-115 градуса. След това много трудно с пускане на парното на макс. се охлади до 90 градуса и тогава се изключи перката.Дали е нормално това или съм прегрял двигателя ( червената лампа не беше светнала).

Колеги кажете вашите 156 2.0 ТС как се държат на пътя - каква максимална скорост сте постигали.

Благодаря предварително за вашите отговори.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Не искам да те тревожа, но явно дебитомерът ти е за смяна. Приготви 131 кинта и поръчай от "Киров". Колата трябва да върви много и, най-вече, убедително.
    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Ами кво да ти кажа с 1.8 до 140/150 е като изтребител(даже и на газ) ги вдига за секунди,но аз несъм вдигал повече от 190км,какво ли несъм пробвал неще повече !
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

@Crazy_Element
        Правилно ли са зацепени валовете?
        215/45/17' този размер не е ли малко по-висок от оригиналния? Не съм специалист по размери на гуми, но ако е по-висока гумата е нормално мах скорост на километража да е по-ниска в този случай...
        А за загряването - стандартно си провери термостата ...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
          @Crazy_Element
          Правилно ли са зацепени валовете?
          215/45/17' този размер не е ли малко по-висок от оригиналния? Не съм специалист по размери на гуми, но ако е по-висока гумата е нормално мах скорост на километража да е по-ниска в този случай...
          А за загряването - стандартно си провери термостата ...

Относно гумите в немският талон ги дават като допустим размер.

Относно зацепването на валовете и аз не знам затова и питам.
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

размера на гумите въобще не е проблем. загряването най вероятно се дължи не термостат и датчик. все си мисля че е добре колата да мине на една добре диагностика, преди да започнеш да сменяш. защо ни се запишеш час за диагностика при бобо или ванто и там да ти кажат какво и е. направо ми е жал че не е тръгнала така както искаш, понеже знам с какво желание тръгна да я правиш.
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

Не съм почитател на високите скорости но тази кола без проблем трябва да достига поне 210 км/ч много е възможно да не може ако дебитомера е заминал и моята беше така като я взех умираше на 190 и повече нещеше по принцип може да се пробва с чистене на дебитомер но не е гаранция че ще се получи а и с тези цени на дебитомерите не си заслужава един нов той си е направо като консуматив и е хубаво да се смени при първоначалното обслужване. А за зацепването обикновенно ако не са използвани специалните пети занчи не е зацепена правилно, но дори и да са използвани не е гаран ция. неправилнозацепения двигател придърпва леко в ниските обороти работи леконестабилно на празен ход и разни други такива екстри но за да се разбере дали е било правилно или не трябва да се провери с пети иначе няма начин.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                Не съм почитател на високите скорости но тази кола без проблем трябва да достига поне 210 км/ч ...........
                доста повече върви колега когато е читава. дори и сток да е)
                Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                sprint tropheo
                155/1.8
                156/2.0 Selespeed

Comment

190 е малко, тя мойта с скъсани колектори и запушен катализатор, съответно 100 грешки в еку заради ламбдите стига 190, на магистралата карнобат- Бургас без проблем се поддържа 200 като на момента като се увлека отива над 210. Една време като я взех е стигала 220 .. та 190 е доста малко според мен. Но да ти кажа, счупен вал ... все си мисля че малко неща си сменил. Виж наистина и дебитомера.

Comment

Първоначално публикувано от ToHu Покажи съобщение
                    190 е малко, тя мойта с скъсани колектори и запушен катализатор, съответно 100 грешки в еку заради ламбдите стига 190, на магистралата карнобат- Бургас без проблем се поддържа 200 като на момента като се увлека отива над 210. Една време като я взех е стигала 220 .. та 190 е доста малко според мен. Но да ти кажа, счупен вал ... все си мисля че малко неща си сменил. Виж наистина и дебитомера.
                    това ако са малко!!!! при условие че главата е читава що да сменя и това а другото е блок. аз лично съм виждал на моята на равен път(магистралата преди пловдив) стрелката малко след 235, и оборотомер малко над 7000 оборота. Разбира се развъртането до тези обороти е тегаво. това беше при перфектно настроен мотор(без чипосване) в момента колата ми върви около 220 .
                    това го говоря по показания на километража. тази скорост не е реалната както всички знаем.
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

Аз с мойта с 4 човека в колата съм вдигал 200-205км/h но не можах повече щото един тир ми попречи и аз исках да видя до колко мога.
                      Другото което искам да споделя, е че съм забелязал че колата ми не залепя така и не се усеща тяга няква а км се вдигат и се вижда, докато като съм се качвал в други коли всякаш повече усещам тягата!
                      Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Не знам дали на това отдавате внимание, но четох че някакъв с сменена зъбчатка на петата скорост е вдигал не повече от 215 кмч - 156ца, двойка бензин......след това е "обковал" целия под на колата с ламарина или плоскости не разбрах точно, и го е направил идеално гладък и плосък.....с изненада установил че така се вдигат почти 10 кмч повече...по еднакъв път.....
                        След 150 кмч едно от най големите съпротивления който колата среща е въздуха.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

моята съм я тествал самичък и пове4е от 220км/ч при 6500 об/мин неиска!аз и на това съм доволен!
                          156 2.0 т.с. '00 черната стрела /вече само черна/
                          sigpic

Comment

колега тва чудо трябва да върви доста по добре, аз моята съм я пробвал на 4скорост вдигнах 190км/ч и по баир нагоре, като казвам баир не имайте предвид нещо кой знае какво но си е нанагорнище около 1км, така и не настъпах на 5скорост да видя дали ще се напълни километража,мисля че шансовете са реални, НО ВСЕ ОЩЕ МИ СЕ ЖИВЕЕ
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              След 150 кмч едно от най големите съпротивления който колата среща е въздуха.....
                              не само след 150
                              за да не преписвам данните:
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showp...56&postcount=1
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X